27 Mart 2020 Cuma

27.03.2020 - Bütün Okulla Oynadığımız Oyun: "Katla Bakalım"

Şu anda Masal evde Duygu'nun yaptığı tuz hamuru ile oynuyor. Bilmeyenler internette tarifi var, evde kendi oyun hamurunuzu yapabilirsiniz. Hem teröpatik bir oyun hem ince motoru çalıştırıyor. Hem de oyalayıcı, yihhuuu :)

Bugün ev içinden oyun anılarımızı paylaşmak yerinde 1. 2. ve 3. sınıf öğrencilerime video ile ilettiğim beceri yarışmasını -oyun da diyebiliriz- paylaşmak istiyorum. Sıkılmadan her defasında hatırlatmak isterim ki çocuklara hadi valize eşyalarınızı katlayarak koyun dediğimizde olmuyor. Onu bir oyun kurgusu içinde verdiğinizde ise harika oluyor.

Ne yapmışım bir bakalım;

Etkinliğin ismi: Katla Bakalım

Malzemeler:
1 adet valiz, bir çarşaf, 2 tane gömlek, 2 tane pantalon, 3 çift çorap, bir tane peluş oyuncak
Görev:
Çarşafı her defasında ikiye katlayın, en küçük kalana kadar ve valize yerleştirin Ve sonra da diğer eşyalarınızı katlayıp yerleştirin.
Velilere tavsiye: İlk tur antreman aşamasıdır. Çocukların katlamasına karışmayıp hazır bulunuşluklarını görün. İkinci tur katlamadan önce yanlışlarını gösterin ve düzeltmeleri için çalışma fırsatı verin.
İkinci tur çocuğunuz aynı işlemi yaparken kronometre tutun ve bir kenara yazın.
Çocuğunuzdan rekor hedefi isteyin. Örneğin 3 dakikada katladıysa, iki dakikaya indirmek gibi. Sonra bu hedefe varması için diğer denemeleri yapmasını sağlayın. En iyi skoru bana gönderin ben de arkadaşları ile oluşturduğum turnuva tahtasına yazayım.

Bu rekor hedefi ile aynı işi daha çok tekrarlama için zamanı kullandığımız bir oyun mekaniği eklemiş olduk. Deneyin derim, ne de olsa OYUN HER ŞEYLE.


(Sevgili Beren'in ve ailesinin izni ile yayınlanmaktadır. Kendilerine teşekkür ederim)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder