30 Kasım 2014 Pazar

CeeeOoo Gelişim Programı ilk Uygulaması

Harikalar Diyarı Anaokulu 8 yaş üstü çocukların tasarım-konsantrasyon-liderlik özelliklerini destekleyici gelişim programının ilk uygulamasını bugün yaptık. Program her ay bir Pazar günü ve her defasında farklı bir çıkış nesnesi ile uygulanacak. İlk uygulamamızın nesnesi saatlerdi. Yaklaşık 6 saat süren uygulama üç adımdan oluştu.






Birinci adım, müzede drama: Tofaş Anadolu Arabaları Müzesi geçici sergi salonunda gelişim programı katılımcılarına saatlerin insanlık tarihinde ortaya çıkışının öyküsünü kısaca anlattım. Devamında müzedeki objelerden hareketle krokiler, yeniden yaratımlar, objeye ait öyküler ve canlandırmalar yaparak farklı sanat disiplinleri ile dolu dolu iki saat yaşadık.




İkinci adım, akıl oyunları kuşağında rakibimiz sadece karşımızda oturan arkadaşımız olmadı. Ayrıca hızlı karar alıp uygulamaya geçtiğimiz koridor oyunu ile zamana karşı yarışla da meselemiz vardı.

Üçüncü adım, workplay uygulamasında müzede tasarımını kağıda çizdiğimiz saatleri okulumuzdaki farklı materyaller ile üç boyutlu hale getirmeye çalıştık. Ayrıca yaptığımız bu nesneye öyle ekler yaptık ki bundan 50 yıl sonra antika görünümlü bu saatler bambaşka bilim kurgu araçlara dönüştü.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder