2 Aralık 2014 Salı

Ağız ve Diş Sağlığı Haftası Oyunla Gelişim Uygulamaları

Harika çocukların geçen haftaki konusu Ağız ve Diş Sağlığıydı. Tüm etkinliklerin yanı sıra kukla oyunu ve drama etkinliğinde ben de bu odak konu üzerine çalıştım.

ALİ’NİN ÇÜRÜK DİŞİ
Harika öğretmenlerimizin sahneye yaptığı kocaman bir ağız kukla gösterimizin en dikkat çekici unsuru oldu. İki sevimli kuklamızdan Azı ve Mine Ali’nin beslenmesinden etkilendi. Hamburger ve kola yüzünden iki arkadaşlarının çürüdüğünü üzülerek gördüler. Ali’nin bu besinlerden uzak durması ise diş hekimi amcasının Ali’nin beslenme alışkanlıklarını değiştirmesi gerektiğini anlatması ile sona erdi.
Kocaman bir ağızın içinde oynadığımız bu sevimli kukla oyununda okulumuz öğretmenleri de kola, hamburger, Ali’nin annesi ve ağız temizlikçisini oynayarak katkı verdiler.






DÖRT DİŞ DÖRT OYUN
Straforlarla yaptığımız Ali’nin ağzı dramada geçiş nesnemizi oluşturdu. Çocuklara hangi dişlerin kökleri daha sağlam olabilir diyerek bir tahmin oyunu oynadık. Tahmin ettiğimiz dişin altından bir kağıt çıktı. Kağıtta ise çocuklara diş ile ilgili oyunlar yazıyordu.
Birinci oyun, sütünü içen güçlü çocuğun yürümesi-oturması ile kola içen çocuğun yürümesi-oturmasına dayalı taklit oyunları.
İkinci oyun, Tüm gurup bir araya gelerek ve bedenlerimizi kullanarak üst çene, alt çene dişlerini olalım oyunu.
Üçüncü oyun, dişi ağrıyan çocuk ve diş hekiminin onu tedavi etme doğaçlaması.
Dördüncü oyun, Ali’nin ağzına girip dişlerini temizleme ve bir daha çürümemesi için ne yapması gerektiğini beynine söyleme oyunu.

Oyun Türü: Drama (Tam Yapılandırılmış Etkinlik)
Katılan Gurup: 5-6 yaşlar

Oyun Süresi: 30 dak





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder