11 Kasım 2014 Salı

04.11 – Boncuk’un Kitap Okuma Keyfi

Çocuk kitapları haftası nedeni ile öğretmenlerimiz sınıflarında birbirinden güzel etkinlikler yapıyor. Ben de bu haftaki oyunumuzu kitap okumanın keyfi üzerine kurguladım.

Boncuk ve Zeytin komşudur. Dışarıda hava kötüdür. Boncuk uyanır uyanmaz sürekli bilgisayar oynar. Zeytin ise kitap okur. Bir o evi bir diğer evi görürüz. Zeytin kitap okumaktan keyif alır. Boncuk ise bilgisayar oyunlarındaki bir şeyleri başarma durumu nedeni ile sürekli gergindir. Oyuncaklarının yüzüne bakmaz.

Boncuk’un oyuncakları bir fırsat bulup Zeytin’in yanına gider. Oyuncaklar Boncuk’un içinde bulunduğu durumu anlatır. Zeytin ve oyuncakları birlikte plan yapar.

Zeytin, Boncuk’un elektiriğini keser. (Boncuk’un odasının ışığı kapanır.) Sonra arkadaşına bir kitap hediye eder. Boncuk okudukça kendinden geçer. Işıklar geldiğinde hala okumaya devam eder. Oyuncakları da oynamaya başlar.


Oyunun sonunda Zeytin’in ve Boncuk’un oyuncakları bir araya gelir. Oyuncaklar bu durumu bir parti ile kutlar. Boncuk’un kitap okuması ve hayaller kurabilmesi, oyuncakları ile daha çok oynaması çok güzel bir gelişmedir. 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder