19 Nisan 2014 Cumartesi

Venedik Taciri, Sevgiliden Ayrılmak

Başlığa bakınca Venedik Taciri ile bir sevgiliden ayrılmak arasında nasıl bir bağ kurulabilir diye düşünebilirsiniz. Şöyle;

Altı yedi yıl önce Bursa'daki çocuk tiyatroları festivalinde Danimarka'dan gelen çocuk ve gençlik tiyatrosu yapan bir ekibin oyununu çok beğenerek izlemiştim. Oyunu izlediğim akşam da oyun üzerine tartışmaların yapılacağı otele gidip kadro ile yapılan söyleşiye katıldım. Herkes oyuna methiyeler düzüyordu, konu konuyu açtı ve oyun yönetmeni çok sevilen sahnelerden çok daha espirili bir sahneyi oyuna üzüle üzüle koymadıklarını söyledi. Hepimiz, aaa, keşke onu da izleseydik falan dedik. Yönetmen de oyun provalarında çok şey yaparız, ihtiyacımız olandan fazlasına sahip oluruz, o zaman bir sevgiliden ayrılmak gibi zor gelir fakat oyunun bütünlüğü için o şahane parçadan ayrılabiliriz, dedi.
Bu güne kadar yönettiğim dört Shakespeare oyunundan sonra, dün akşam gururla ve bir sevgiliden ayrılırmışcasına izledim Venedik Taciri'ni. Geliştirdiğim bu organizasyonda bu değerli işi bir yönetmenin sadece buna odaklanarak çalışması en doğru ve güzel karardı. O yüzden bir daha teşekkürler Alparslan Çolak. Ve okuldaki diğer sevgililerimi benden alan Esra Güneş, birlikte daha çok yükü daha az yorularak taşımanın konforunu sürüyorum.

Aşağılama ve ayrımcılığa vurguyu anlatıcı ile vererek başladık
Doğru tercih bizi aşka götürecek
Oyunun danslı açılış sahnesi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder