26 Nisan 2014 Cumartesi

Hayvan Çiftliği'nde Bizi Rahatlatan Karar

Sabah çalıştığımız grupla geçen yıl oynadığımız Kutuplarda Ayrımcılık isimli oyunumuz yedi sahneden oluşuyordu ve toplam 25 dakikalık bir oyundu. Şimdi çalıştığımız projede bazıları bir dakikayı bile bulmayan ama toplamda otuzu aşkın tablo var. Oyun süresi de 40 dakikayı aşacak.
Çocuklar her tabloda ne yapacağını çok iyi öğrendi. Fakat bu kadar çok tablo nedeni ile hangi sahneye başlayacaklarını karıştırıyorlar. Ne yapmak lazım?
-Son bir aya girdik diyerek acımasızca ezbere yüklenip, sahneleri sıra sıra öğrenmeleri için saatlerce tekrara mı yönelelim?
-Yoksa çocuklarımız madem tabloların içine hakimler, oyunun akşını sahnede bir prova yönetir gibi rahat rahat idare etmek mi lazım?
Çoğunluk ilk seçenek üzerinden gidiyor. Çocukların yetişkin sorumluluğu ile sahneye çıkması için gergin bir son zaman ve oyun günü yaşıyorlar.
Biz ikinci seçenek üzerinden gidiyoruz. İlk dönem drama ile kitap okuyarak işi içselleştirdik. İkinci dönem ise oyunu çalışırken oyunculuk çalışmanın da keyfine varıyoruz. Sahneye çıkacağımız gün mü? Bugün kü çalışmadan çok farklı olmayacak. Bu sabah Osman'la bunu karara bağladık.

Domuzlar çiftlik hayvanlarına direktiflerini verirken

Fenerbahçe'li İpek şampiyonluk kutlamalarına başladı :)

Boxer'ın bir insanı öldürdüğünü zannettiği sahne

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder