22 Nisan 2014 Salı

Harika Bir Katılımcı Okul Uygulaması

Uzun zamandır Şahinkaya Koleji'nde kurucumuzla çocukların okul yönetimine katılımının gerekliliğini konuşuyorduk. Okulumuzda 23 Nisan'da bir Çocuk Meclisi kurma fikri okul kurucumuz Oğuzhan Şahinkaya'nın yaklaşık bir ay önce gündeme soktuğu bir projedir. Ben kısaca Meclisin açılış gününe kadar hangi süreçleri izlediğimizi yazacağım.

Okul müdür yardımcımız Nermin Rençber liderliğindeher sınıftan; birinci sınıflardan birer, ikinci sınıflardan ikişer, üçüncü sınıflardan üçer, dördüncü sınıflardan dörder öğrenci seçilerek meclis üyeleri tespit edildi.
Birinci kongre dediğimiz ilk toplantıda çocuk meclisinin ne olduğu, nasıl çalışacağı ve meclis üyelerinin sorumlulukları nedir, bunları konuştuk. Bu kongrede çocukların işlerini çok ciddiye aldıklarını söylemeliyim. Ayrıca içlerinden yaş ve ay olarak en büyüğünü Meclis Başkanı seçtik. Bir sonraki kongreye kadar sınıf arkadaşları ile konuşup mecliste neleri tartışmak istediklerini belirlemelerini istedik. Önerilerini yazılı getirmelerini tembihledikç
İkinci kongremizi çocukların getirdikleri önerileri alarak ve meclis açılışımızı nasıl yapacağımızı konuşarak geçirdik. Meclis üyelerimizin en çok takıldığı detay açılış provasının yapılacağı Pazartesi günü de mi okula serbest kıyafetle gelmek oldu :)
Dün meclisimizin açılış provasını gerçekleştirdik. Meclis üyelerimizin oturma düzeni, meclis üyelerinin yemin töreni ve meclis gündem maddelerinin konuşulmasını prova ettik, ama konuşacakları konuların içeriklerine hiç müdahale etmedik.
Ve böylece en kısa zamanda paylaşacağım beş gündem maddesini meclis üyelerimiz oyladı ve iki hafta sonra tekrar buluşmak üzere meclisin bugünkü oturumu kapandı.

Meclis açılış konuşmamızı  bir meclis üyemiz yapmakta

Meclis başkanı açılış konuşmasını yapmakta

Meclis üyelerimizin yemin töreninden

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder