23 Nisan 2014 Çarşamba

5. Ayvalık Tiyatro Festivalinin İlk Gününden

Uludağ Üniversitesi Oyuncuları ortak paydasından dostum Erkan Çılak ve bugün tanıştığımız şimdiki yol arkadaşlarının başarıyla düzenlediği festival bugün başladı.

İlk günden aklımda kalanlar;
- Oyunların oynandığı Sanat Fabrikası harika bir sanat mekanı olabilir. Şu an Devlet Tiyatroları'nın hibesi ile sahip oldukları koltuklar mekanı klasik bir salon tiyatrosuna evirmiş. Erkan'ın ilk tasarladığı mobil bir mekan tasarım fikrini ileri bir zamana ötelemiş. Eğer hayal ettiği sanat mekanını oluşturabilirse sadece Ayvalık'lı sanatçıların değil, Türkiye'nin dört bir yanında alternatif iş yapan tiyatrocular ve diğer disiplinlerden sanatçıların sıradışı işler üretebileceği bir buluşma noktası olabilir.
-Türkiye'de Şekspir Olmak isimli Gülşah Özdemir Koryürek'in çektiği belgesel güzel bir iş olmuş. Özellikle Metin Erksan'ın 1976 yapımı "Kadın Hamlet"'isimli filminin anlatıldığı bölümü not aldık ve en kısa zamanda filmi izlemeye karar verdik.
-Yarın atölyeye şu andan 7 aile katılım için kayıt yaptırmış. Bu ilgi memnun edici.
-Ve tüm gün bize eşlik eden ve şimdi de birlikte yemekte sohbet ettiğimiz Veysel Abi, sohbetin ve değerli evsahipliğin için teşekkürler.


Sanat Fabrikası- eskiden zeytinyağı fabrikası imiş
Sanat Fabrikasının dışından görünümü

Afişte Mavi Balon oyunu ve atölyem






















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder