18 Ağustos 2023 Cuma

Hatay'da Oyun Hareketi Derneği Faaliyetleri, Şubat-Ağustos 2023

 18.08.2023 - Reyhanlı

Bir hafta sonra Hatay'a 45 gün ara vereceğim. Buradaki deneyimlerle oluşan hayal gücü oyun parkı kriz koşullarında oyunla müdahale programını İBB Oyun İstanbul ekibine eğitim vereceğim. 20 Şubat'tan beri odağım HOP programı oldu. Bunun yanısıra bu altı aylık süreçte pek çok destekçi kişi ya da kuruluşun malzemelerini sahada ihtiyaç sahiplerine ulaştırdık. Elimdeki son kutuları da bugün itibariyle ihtiyaç sahiplerine iletmiş olacağım. Aşağıdaki beyan bu süreçte aracılık ettiğim bu yardım faaliyetlerinin dökümüdür. Bu blogta Oyun Hareketi Derneği'nin Hatay çalışmalarının dökümü yer almaktadır.

Bu yardımların sahada ihtiyaç sahiplerine ulaşması için yardım yapan herkese sonsuz teşekkürler ile;

Oyun Hareketi Derneği;

Üyelerimiz ve deprem sonrası gönüllüler ile 50'yi aşkın sokak oyunları setini dağıttık. Elimizde sadece üç set kaldı ve onu da bu hafta son kullanıcı stk'ya ilettiğimizde el emeğimiz ile yaptığımız setler bitmiş olacak.


Derneğimiz deprem sürecinin başından itibaren nakdi destek toplamadı. Bunun yerine trend yoldan alışveriş sepeti oluşturduk ve derneğimize pek çok malzeme desteği yapıldı. Bu malzemeler HOP üçüncü adım ağırlıklı olmak üzere kendi uygulamalarımızda kullandık. Bazı sıcak temasta olduğumuz köy okulları ve eğitim çadırlarında kullandık. Ayrıca bu setlerimizin bir kısmı da diğer deprem bölgelerinden gelen talepler doğrultusunda talep sahiplerine iletildi. 

Bu süreç içinde derneğimiz sahip olduğu sınırlı bütçe ile (yaklaşık 25.000 TL) aşağıdaki harcamaları yaptı. Bu bağışın 15.000 TL'si Tan Okulları kermesinden kalanı ise üyelerimiz veya üye yakınlarımızın bağışlarından elde edilmiştir. 

-Kira ödemesi (dernekler yerleşkesi ofisi)

-Sokak oyunları setleri zemin ve boya malzemeleri

-Sahada ulaşım maliyeti (benzin masrafı)

-Sahada gönüllü çalışmalarında kullanılmak üzere yeme - içme masrafı

Ayrıca Oyun Hareketi Derneği sahada doğrudan şu işbirliklerini gerçekleştirdi:

-İBB Oyun İstanbul ile birlikte 203 Hayal Gücü Oyun Parkı uygulaması. Uygulamalarının tasarımı ve uygulayıcı Oyun Kurucular, Oyun Hareketi tarafından sağlandı.

-Bilgi Üniversitesi tak-sök oyun alanları saha uygulamasına lojistik destek.

-Bursa BB. Narlıca kampüsüne kurulan Uludağ Elektirik yaşam ve eğitim kampüsünde Esnek Oyun Alanı atölyesi.

-Bursa Müze Masal Şenliği-Hatay etkinliklerinde saha planlama destek.

-Sahada çalışacak pek çok stk'ya saha öncesi hazırlık süreçlerinde online toplantılar ile deneyim aktarımı.

-Kriz koşullarında çocuklar için oyunun iyileştirici etkisinin toplum genelinde anlaşılması ve desteklenmesi için medya çalışması.

Son olarak her ay maaşından saha çalışmaları için para gönderen, sahada ihtiyaç oluştuğunda destek çağrısına hemen yanıt veren üyelerimiz, sosyal medya paylaşımlarımızdan sonra çorbada benim de tuzum olsun diyen sevgili dostlarımız sayesinde çok küçük bütçeler ile sahada  uzun soluklu- derinlikli- diğer saha çalışmalarına model olabilecek işler ürettik. Ve bunları yapabilmek için fonları, sponsorları beklemedik...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder