21 Ağustos 2023 Pazartesi

Hatay'da Eğitim Alanında Yaptığımız Faaliyetler

Hatay'da gezici oyun araçları ile gerçekleştirdiğimiz HOP (Hayalgücü Oyun Parkı) çalışmalarımıza ek olarak, temas ettiğimiz depremzede aileler ve çocuklar ya da sosyal çalışanların ihtiyaçları için de elimizden geleni yaptık. Bu ihtiyaç kalemlerinden biri de eğitim desteği oldu. 20 Şubat ile 25 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşen eğitim destek çalışmalarının dökümü aşağıdaki gibidir.

Not: Aşağıdaki sıralama tarih sırasına göre değildir.

Sevgili Ezgi bu yıl İngilizce bölümüne hazırlandı. Bir öğretmenimiz gönüllü olarak online ders verdi. Bir iş insanının laptop ve sınırsız internet desteği ile de süreci destekledik. O artık bir rehber adayı :)

Sevgili Ufuk Balıkesir Ü. Eğitim fakültesi 3.sınıf öğrencisi olarak depreme yakalandı ve depremde bilgisayarı da kullanılmaz hale geldi. Önce kendisine bir laptop temin ettik. Devamında dernek üyesi bir dostumuzun katkısıyla, bir iş insanının düzenli aylık eğitim bursu almasına aracılık ettik.


Sevgili Zehra Kırıkhan'da bir sokakta yalnız başına kaldı. Okulsuz ve arkadaşsız. Bir dernek üyemiz gönüllü olarak online oyun arkadaşlığı yaptı. İngilizceyi çok seven eğitim sürecine İngilizce hazırlıkta ara vermek zorunda kalan Zehra'ya başka bir İngilizce öğretmenimiz de online eğitim desteği verdi.

Bu yıl 12. sınıf olan ve EA alanında hazırlanacak olan Defne'nin bizden online kaynaklara erişim için bilgisayar talebi oldu. Bir dernek üyemizin farklı stk alanlarındaki dostlarına çıktığı çağrı ile iki bilgisayar temin ettik. Bu hafta bir bilgisayarı Defne'ye diğerini de Defne gibi hazırlanan bir kız öğrencimize iletiyoruz.

Aççana-Varışlı ve Hassa'da köy okullarına spor-kırtasiye malzemeleri ile sokak oyunları setleri ile destek olduk.

Depremin ilk dönemlerinde İBB Orhangazi feribotunun İskenderun limanda konaklama amaçlı kullanıldığı süreçte feribotta kalan ve liseye giriş sınavlarına hazırlanan çocukların isimlerine özel kitap ve kırtasiye desteğini Oyun Hareketi Derneği'nden bir üyemezin değerli gayreti ile sağladık.

Saha çalışmaları esnasında HOP uygulamalarımızdan arta kalan zamanlarda en az 10 çadır ve konteyner kent çadır okullarına okuma-test kitabı ve boya malzemeleri desteği yaptık.

Yine saha çalışmalarımızdan arta kalan zamanlarda  en az 16 koli kırtasiye ve kitap yardımını özellikle çeperlerde ve köylerdeki çadır alanlarına dağıttık.

Deprem sonrası kendi insiyatifi ile mahallesinde öğrencilerini toplayıp eğitin ve psikososyal faaliyet yürüten 4 öğretmene materyal desteği sağladık.

2 projeksiyon cihazını gönüllü insiyatiflerle oluşturulan sosyal çadırlara temin ettik.

20 kg kili özel olarak kil ile çalışmak isteyen çocuklara ulaştırdık.

Ayrıca Reyhanlı Kuletepe'de bir köy okulunu yaz boyu sabit çalışmalarımız için seçtik. Bu okulda şimdiye kadar;


-Eşim Duygu anaokulu çocukları ile telafi çalışmaları yapıyor. 10 ufaklık okul öncesi eğitime tutum olarak hazır hale geldş.ü

-Ben ilkokul düzeyi çocuklar ile bir kütükten hareketli yaratıcı yazma çalışması yürütüyorum. Çocuklarla ortak yazdığımız kitabımızın ismi belli oldu bile: Uçan Dağ

-Bursa Müze Masal Şenliği'nin gezici ayaklarından birini Kuletepe'de yaptık. Bir obje oyunu ve iki masal ile okul bahçesi sanat ile şenlendi.

-Bilgi Üniv. mimarlık fakültesi öğrencilerinin tak sök oyun modüllerini öğrenciler ve köy okulunun öğrencileri birlikte çalıştı.

-Okul bahçesine bir oyun modülü kurduk.

-Pek çok top ve kırtasiye malzemesi bağışladık.

-Yaz okulu öğrencileri ile pizza partisi yaptık.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder