4 Ocak 2015 Pazar

Tunçsiper Anaokulunda Fırsat Oyunları Atölyesi

Özel Tunçsiper Anaokulu 5 ve 6 yaş çocukları/ebeveynleri için gerçekleştirdiğim “Fırsat Oyunları” atölyesinin son uygulamalarını bugün gerçekleştirdim.
İki bölümden oluşan atölyenin ilk bölümünde beş istasyonlu bir tren oyunu oyunlar  arası geçiş oyunumuz oldu. Her istasyondan aldığımız bir oyun yönergesi ile konsantrasyon geliştiren oyunlar oynadık.
İkinci bölümde ise köpük bardaklar ve çöp şişlerle oyuncak tasarımı yaptık. Oyunda tasarımın ve bu esnada oyun aktörlerinin iletişiminin kalitesine odaklandık.
Atölyenin değerlendirme bölümünde çocuklar öğretmenleri ile etkinliklerine devam ederken biz de ailelerle oynadığımız oyunları ev, ev dışı ortamlarda nasıl çeşitlendirebileceğimizi, hangi amaçlarla oynayabileceğimizi konuştuk.

Bir süredir bizi Pazar günleri evimizde çalışıyor gibi hissettiren Elif Öğretmene, değerli yardımları nedeniyle Tunçsiper Anaokulu Öğretmenlerine, çocukları ile oynamanın keyfini sonuna kadar yaşayan ailelere ve tabii ki bize her oyunda pek çok şey öğreten çocuklara çok teşekkür ederim.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder