26 Ekim 2014 Pazar

25.10 H.O.P. Öğretmenlerle Atölye Uygulamaları

Ekim ayı öğretmen uygulaması harika öğretmenlerimizin şahane enerjisi ile keyifle geçti. Öğretmenlerimizle üç adımlı bir uygulama yaptık.

Birinci adımda; gurup uyumu ve konsantrasyonunu geliştiren üç oyun oynadık. Her oyunu oynarken oyunların hangi amaçlarla kurgulandığını, nasıl yorumlanabileceğini de uygulamalar üzerinden konuştuk.

İkinci adımda; ideal öğretmen tutumları üzerine canlandırmalar yaptık. Bu ayın konusu çocuğun yanında çocuk hakkında yargılarını bildiren öğretmen ve veli tutumlarının çocuk üzerindeki etkisi idi. Bu çalışmadan ayrıca okulumuzun uygulayabileceği çok güzel karikatür tasarımları çıktı.

Üçüncü adımda; bir tuz hamurunu yaparak workplay uygulamasında hangi nesnelerle birleştirebileceğimizi tartıştık. Workplay uygulamalarının amacını, uygulamasında nelere dikkat ettiğimizi ve bu uygulamaların devamında ne gibi tamamlayıcı çalışmalar yapabileceğimizi konuştuk. (Ünite çalışmalarında workplay uygulamalarından yararlanmak, branşların bu uygulamaları kendi alanlarına aktarmaları, bu uygulamaları canlandırmalar-hikaye üretme etkinliklerinde kullanmak.

Etkinlik Türü: Öğretmenlerle Atölye Uygulaması (Tam yapılandırılmış etkinlik)
Katılım: Tüm Harikalar Diyarı Öğretmenleri
Etkinlik Süresi: 90 dakika








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder