7 Kasım 2023 Salı

HATAY 01-08 Kasım Saha Raporu

01-08 Kasım tarihleri arasında, Oyun Hareketi Derneği Hatay faaliyetleri aşağıdaki gibi gerçekleşmiştir:

1.Kuletepe ve Paşaköy İlköğretim (Reyhanlı) okullarında HOP 3 etkinliği yapıldı. Bu etkinliğe yaklaşık 60'ar çocuk katıldı.
HOP 3: Ağaç dalları ve doğal materyallerin oyuncağa dönüştürülmesi etkinliği. 

2.Hızır Meydan'da yaklaşık 20 çocuk ve 15 ebeveyn katılımlı HOP 5 etkinliği yapıldı.
HOP 5: Dernek oyun kurucuları olmadan belirli rutinlerde süren HOP etkinliği. Bu uygulamada istasyona bırakılan malzemeler kullanılmıştır.



3.Aziz Nesin Vakfı, Kuletepe İ.O. ile HOP istasyonları oluşturulması konusunda ortak stratejiler belirlenmiştir. Hatay Deprem Dayanışma Derneği saha çalışmaları, Samandağ Kadın Dayanışma Derneği saha çalışmalarını desteklemek için planlama görüşmeleri yapıldı.

4. Bursa - Kütayha Konteyner Kent içinde faaliyet gösteren Uludağ Elektrik eğitim kampüsünde 18-23 Aralık tarihlerinde HOP uygulamalarının planlaması yapıldı.

5. Hatay Valiliği'ne saha çalışmaları için izin başvurusu girişimi başladı. Hatay Valiliği Sivil Toplumla İlişkiler birimi ile yüz yüze görüşülüp gerekli belge bilgisi öğrenildi.

6. Bundan sonraki HOP uygulamalarında kullanılacak mateyellerin temini-depolanması ve nakli için Hatay Dayanışma Vakfı başkanı ile Aralık ayı yüz yüze görüşme randevusu oluşturuldu.

7. İBB Koordinasyon merkezinin boşaltılması nedeni ile İBB Oyun İstanbul materyal deposuna ulaşılamadı. Hem İstanbul'dan hem de yerelden boşaltılan deponun akıbeti araştırıldı fakat sonuç alınamadı.

8. Bu süreç içinde 5 aileye ziyarette bulunuldu ve spesifik bazı ihtiyaçları kendilerine iletildi. Ayrıca hala çadırda yaşayan ve koşulları çok zor olan bir yerleşkeye Aralık ayında gidildiğinde insani yardım malzemesi ile gidilmesine karar verildi.

Oyun Hareketi Derneği adına saha çalışmasında bulunanlar:
Nedim Buğral
Duygu Kartal Buğral

Kullanılan Bütçe:

Ulaşım: 6.380 TL (Mazot masrafı, Bursa - Hatay, Hatay içi - Hatay-Bursa)
Konaklama: 1.450 TL (Giderken yolun uzunluğu nedeni ile Adana'da bir gece konaklama. Dönüş ise Ankara!da bir yakında ücretsiz.)
Beslenme: 1739 TL (Çoğunluğu sabah kahvaltısı ve akşam yemeği)

Toplam: 9569 TL (Air Liquede deprem çalışmalarını desteklemek için yapılan bağıştan karşılanmıştır.)




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder