3 Mart 2015 Salı

Fil Kardeşin Diktiği Ağaç

Bitkiler ünitemizi destekleyen kukla oyunumuzun konusu; Fil kardeşin canı sıkılmaktadır. Bulunduğu yere bir ağaç dikmeye karar verir. Diktiği ağaçla arkadaş olabileceğini düşünür. Fil toprağı kazıp ağaç dikmeye çalışırken yanına ayağı sargılı Flamingo gelir. Fil, Flamingoya ne olduğunu söyler. Flamingo başından geçenleri anlatır. (Geçen haftaki kukla oyunumuzun kısa bir özeti.) Birlikte tohumu ekerlerken güneş gelir. Güneş ile bizim afacanlar tohumun neden toprağın altında olduğunu konuşur. Bilge güneş bizim afacanları aydınlatır.
Fil ve filamingo bir süre sonra tekrar buluştuğunda bu sefer toprağın üstüne çıkmış küçük fidanı görüp mutlu olurlar. Onun nasıl büyüdüğüne hayret ederken yağmur bulutu gelir. Tohumun nasıl fidana dönüştüğünü anlatan yağmur bulutu bizim afacanları da ıslatarak çıkar.
Fil ve filamingo belli bir süre sonra yine geldiğinde fidanın ağaca dönüştüğünü görür. Üstelik Fil kendisine ağacın arkadaşlık edeceğini düşünürken yanıldığını, ağaçta yuva yapan kuş, ağacın dibine kemik gömen köpek ve ağacın içindeki karıncalar Fil’in yeni arkadaşlarıdır.

Fil ve filamingo ağaçla birlikte oluşan yeni yaşamı çok sever. Daha fazla tohum bulup diktikleri ağacın etrafına yenilerini ekebilmek için çıkarlar.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder