9 Nisan 2020 Perşembe

09.04.2020 - Yüz Metre Koşar Gibi Başladık, Ama Koşu Maratonmuş!

Son günlükten bu güne yaklaşık on gün geçmiş. Bu arada aslında hiçbir şey değişmedi. Hava yağmurlu ya da sert poyraz vardı. İlk kez bugün dışarı çıkabildik ve Masal güneş altında bir saatten fazla oynayabildi. Şükür...

Okulların uzaktan eğitimdeki çabaları da bence günleri verimli geçirmek için takdire değer katkı sağlıyor. Masal'ın gün içinde rutinleri oluyor ve bize de iyi geliyor. Ali öğretmen iki gün önce pestilini çıkardı mesela. Aslında her gece uyku öncesi lazım :) Bugün dans eğitmenlerinin çektiği video da hem çok eğlenceli hem de Masal'ı çok iyi hareket ettirdi. Diyebilirsiniz ki internette bir sürü etkinlik videosu var. Kendi öğretmenleri ile kurdukları bağ gibi olmuyor.

Tüm bunların dışında ya kedi, ya tavşan bizimkisi. Biz de bazen Masal, bazen büyücü falan oluyoruz. Aslında hayal ettiği şeylerin (hayvan sahibi olmak) oyunla tatminini yaşıyor. Ya da provasını yapıyor. Bizi oyun arkadaşı olarak her (seçeneği olmadığı için) geçen gün daha fazla kullanıyor. Bizim de (tam da tahmin ettiğim gibi) pilimiz her geçen gün daha da tükeniyor. Neyse ki havalar iyileşiyor.


(Masal köpüş taklidi yapar ve susadığında tezgahtan su içer.)

Bir çocuğun en çok akran etkileşimi ile büyüdüğü dönem eve hapsolması ve sadece anne-baba ile muhatap olması oldukça zor bir durum. Evimizdeki oyun kültürünü yüz metre koşar gibi adanmış bir ebeveynlik tutumu ile harcamak yerine, maraton koşuyor gibi nefesi ayarlayıp sürdürülebilir kılmak önemli. 

1 yorum: