18 Ekim 2015 Pazar

Öncü'de Oyunla Gelişim Uygulamaları

Çağdaş Öncü Okullarında oyun kültürü çalışmaları, projelerle demokratik alan uygulamaları ve öğrencilerin kendi kararları ile işleyen proje süreçleri  devam ediyor.

1.İlkokul 2. ve 3.sınıf öğrencileri ile sokak oyunları kültürü uygulamalarımız sekiz kareli NOS oyunu ile devam etti. Ayrıca Görsel Sanatlar Öğretmenimiz Gözde Kükrek de oyunların kalıcı çizimlerini ve çocuklar için sürpriz iki yeni oyunu da çocukların bahçedeki oyun alanlarına ekledi.



2. 4.sınıf öğrencilerimiz ile "İnsan Hakları Demokrasi ve Yurttaşlık" dersinin 'İnsanın Doğuştan Gelen Temel ve Vazgeçilmez Hakları' konusunu, Marmara Depremi sonrası çocukların çadır alanlarında oyun oynama ihtiyaçları için yaptıklarımı ve barınma-beslenme-temiz su kullanma hakkını ise bir arı kovanının eşek arıları tarafından istila edildiğini anlatan bir fablı kullanarak masal formunda anlattım.


3. 5.sınıf öğrencilerimizin okuma ve proje saatinde süregelen projelerinden biri okulumuzun çevresindeki kuşlara yem ve su evleri yapma projesi. Bu hafta projeyi geliştiren öğrenciler kuş evlerinin nasıl olacağını tasarladı. Hem evleri yapmak için hem de kuşların yemleri için gerekli bütçeyi elde etmek amacı ile kermes planlarını, okul idaresine dilekçelerini yazdılar. Gönüllü öğrencilerimiz haftaya kuş evinin maketi, kermeslerini yapacak.


4. 6.sınıf öğrencilerimizde filme alacağımız senaryoyu bu hafta üç öğretmenden oluşan jürimiz ile seçtik. Çekeceğimiz filmin çekim planlarını oluşturduk. Ekip içinde senaryo yazmak, çekim alanlarını fotoğraflamak ve bilgisayarda story board hazırlamak için işbölümü yaptık.


5. 7.sınıf öğrencilerimiz ile ilkokul 1-4 sınıf kardeşlerinin oynayabileceği okul kural ve değerlerini içeren kutu oyunu tasarımında bu hafta ödül ve ceza oyunlarına odaklandık. Bir sonraki hafta oyunun oynama tahtası üzerine eskizler çalışmaya başlayacağız.


6. Okulumuz 2. 3. sınıf öğrencileri ve ebeveynlerinin birlikte katıldığı Fırsat Oyunları atölyesinde okulumuzdaki oyunla gelişim uygulamalarındaki temel hedefimiz olan konsantrasyon-odaklanma ile tasarımsal becerilerin geliştirildiği oyun kültürünü oynayarak paylaştık. Bu atölyede anne babalar, en az çocuklar kadar eğlendi.








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder