15 Eylül 2015 Salı

Oyun Arkadaşımı Çiziyorum

Bugün sosyal oyunlarımızın ebelerini belirlemek için oynadığımız ilk oyun; oyun arkadaşımı çiziyorum.

Bu oyunu evde şu şekilde oynayabilirsiniz; 50x70 boyda bir beyaz kartonu dikey bir biçimde koyunuz. Oyun arkadaşımın kafası nerede? diye söyleyiniz ve bir daire çizmesini sağlayınız. Sonra oyun arkadaşımın gözleri nerede diyerek siz gözünü çiziniz. Oyunu oynayan her kişi sıra ile ortaya oyun arkadaşımız çıkana kadar çizmeye devam edebilir.

Oyunu oynamak için gülen yüz, nazar boncuğu vb. stiker alınız. Sonra gözlerinizi bir eşarpla bağlayıp bir stikeri oyun arkadaşınıza yapıştırmak için elinize alınız. Gözleri açık diğer oyuncular sizi sıcak-soğuk diyerek ya da az-çok alkışlayarak yönlendirsin. Stikiri gözleriniz bağlı oyun arkadaşınızın üstüne yapıştırın. Kimin çizgisine değiyor ya da yakınsa o kişi puan alır. Biz bu oyunu ebe belirlemek için oyun aralarında oynadık, siz bu oyunu meyve paylaşmak, şekerleme vb. ödül almak şeklinde farklı hedeflere (ödül-ceza) yönelik oynayabilirsiniz.

Bugün oynadığımız ilk oyun geçen hafta öğrendiğimiz 14 nolu sosyal oyunumuz “topla vurma” oyunu oldu. Bu oyunumuzu tekrar oynadıktan sonra aşağıdaki oyunumuzu öğrendik ve uyguladık:

H.O.P. Oyun No:40 “Düdüğü Kim Çaldı?”

Ebe arkası dönüktür. Sehpanıın üzerinde bir marakas vardır. (Evde herhangi bir nesne ile oynayabilirsiniz.) Ebenin arkasında en az iki oyuncu vardır. Ebe elini çırpar ve üçe kadar sayıp oyunculara döner. Oyunculardan biri bu arada marakası alıp arkasında tutar. Diğer oyuncular da marakası tutuyor gibi yapar. Ebe kimin elinde olduğunu bulmaya çalışır. (Oyunun ödül ve cezası oyun öncesi karşılıklı belirlenebilir.)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder