8 Eylül 2015 Salı

Gemimizle Oyunlara Devam

Bugün oynadığımız oyunun ebe seçimi için oryantasyon sürecinde kukla oyunlarımızda kullandığımız strafor gemiyi geçiş nesnesi olarak kullandık.
Çocuklarımız kendi çorap kuklalarını geminin yolcu bölümüne gözleri bantlı bir biçimde saplayabilirlerse bir sonraki oyunumuzda ebe olacak, geminin eşya  bölümüne saplanırsa oyuncu olacak açıklamasından sonra oyunu uygulamalı gösterdim ve her çocuk sıra ile katıldı.

Oyunun yorumu: Geçiş oyunumuz, birbirlerini beklemeleri ve izlemeleri gereken bir oyundu. Tüm gruplarda neredeyse tüm çocuklar kendi oyunları dışında arkadaşlarını izleme, yorumlama ve yönlendirmede bulundu. Oynayan her bir öğrenci oyunda kuklayı saplamayı asıl hedef görürken, az sayıda öğrenci geminin yolcu bölümüne kuklasını saptayabilmek için ayrıca strateji üretti. Bu da eğitmene bu yöndeki farkları gözlemleme fırsatı sundu.

Ebe ile top atma, vurma oyunu (H.O.P. Sosyal Oyunlar - 14) oyun kurallarını öğrenme, oyunun kurallarına göre hareket edip eylemde bulma deneyimi yaşattı. Oyun çocukların birbirleri ile temasını çok yoğun kurmasa da kurallar ile ilişki konusunda çocuklara iyi bir deneyim sundu. Oyun çocuklarca hızlı kavrandı ve oynanabildi.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder