8 Temmuz 2024 Pazartesi

TEMMUZ SAHA RAPORU - Temmuz 2024

 Aşağıdaki blog yazısı 01-06 Temmuz 2024 tarihleri arasındaki saha çalışmalarına katılan üyemiz Nedim Buğral tarafından kaleme alınmıştır.

2024 yılı Temmuz ayında toplam 7 Esnek Oyun uygulamasında çocuklar ile buluştuk.

Bu uygulamaları Uludağ Enerji Sosyal ve Yaşam Kampüsü’nün yer aldığı Bursa Kütahya Konteyner Kent’te ve Yuva Project projesinin uygulandığı Serinyol Deprem Dayanışma Derneği’nin sosyal yaşam alanında gerçekleştirdim.

Takım çalışması, yaratıcılık, kendi ve etrafı ile pozitif iletişim kurma, tasarım ve motor becerisi gelişim setlerinde atölyeden yararlanan çocuklarda gelişim hedeflendi. Serinyol sahasında iki grup ile bir kereye mahsus bir uygulama gerçekleştirirken, Uludağ Enerji sahasında ise diğer 5 grup ile boylamsal olarak uzun süredir gerçekleşen çalışmaları yürüttük.



Bu ay saha çalışmalarında yerel oyun sağlayıcı desteği ile çalıştık. Daha önceden görevli olduğu okula destek verdiğimiz okulun müdürü Aytaç Horoz ve Uludağ Enerji Yaşam alanı koordinatörü Muhammed Ergüneş, saha çalışmalarında yardımcı oyun sağlayıcı olarak bizimle oldu.

Temmuz ayında yüz civarı çocukla buluştuk.

Uygulama alanlarımız:

-Uludağ Enerji Yaşam Kampüsü

-Sedyad Sosyal Yaşam Alanı (Yuva Project)

 


 

OYUN SAĞLAYICI GERİ BİLDİRİMLERİ

 

01 Temmuz, 01 nolu uygulama: Oyunun çocuklarca kendiliğinden sönümlenmesine alan yaratmalıydım. Bir sonraki oyun alanında bu konuda dikkatli olacağım.

Daha çok karton ve büyük parça kullanıp, ben de tahta parçalarla yönlendirici oyunu denemeliydim.

Tek kaldığım için ve yetişkin desteği süreç içinde ve önden planlayıp-oyun alanı ilkeleri ile ilgili konuşmadığım için alanın genel hikayesini takip edemedim. Genel olarak da bu yöndeki kasım çok kuvvetli değil. Burada biraz daha gelişmeliyim.

Yine de tek kişi, rüzgar, zor çocuklar ve kötü zemin olmasına rağmen daha önceki uygulamalara göre iyi bir esnek oyun alanı uygulaması oldu.

05 Temmuz, 5 nolu uygulama: Yuvaların arasında ahşap üstünde elverişli bir alanda oynandı. Alanı kurarken yere minderleri çember kurduk ve çocuklar çok hızlı bu düzeni aldı. Çocukların yerlerine oturduğu için alanı yayamadık. Yaklaşık 90 dakikayı aşkın bir süre oyuna odaklandılar. Yaptıkları tasarımları yanlarına almak istediler. Bir köşeye oyuncak müzesi yaptık ve oraya koymalarını istedik. Bazı çocuklar yaptıklarına çok bağlandı. Aileler çok anlayışlı ve destekçiydi.

Oyun alanı içine girmek, çocukları derinlemesine inceleme konusunda yeterli çaba koyamadım.

Oyun alanının geliştirilmesi ve organize etmeye odaklandım.

06.Temmuz, 7 nolu uygulama: Bir önceki güne göre mekana daha önce malzeme yerleştridik. Objelerin dağılımı ve erişilebilrliği daha verimli oldu. Bir önceki günden yapılanlar da sergilenince çocukların başlangıcı da kolay oldu. Oyun alanında oyuna girişi de daha rahat gerçekleştirdik. Yetişkinler çocukların yakınında beklemedi ve yetişkin etkisi de azdı. Yapılanları oyuncak müzesine bırakma olayı da bir önceki günün oyuncaklarının alanda bulunması nedeniyle sorunsuz oldu.

Güneş pameli ustalarının bir ara çalıştığımız yerden malzeme taşıması ve yakın yerlerde çatıda çalışmaları bizim dikkatimizi dağıttı. Çocuklar ise odaklanma alanında çok problem yaşamadı.

Bir sonraki gidişimizde HOP 2 yapabiliriz.




İLERİ DÖNEM ÇALIŞMALAR İÇİN SAHA TEMASLARIMIZ

-Hatay Büyükşehir Belediyesi Park, Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanı Erol Yılmazgil ile özellikle geçici konaklama alanlarındaki oyun alanı problemleri ve çözümlerini konuştuk. İleriye dönük ortak proje çalışmaları yapma konusunda karşılıklı niyet belirttik ve kısa vadeli işbirliği yol haritasını belirledik.

 

TEMMUZ  2024 AYI ÇALIŞMALARIMIZ GİDERLERİ

 

Ulaşım Gideri                          : 8700 TL

Yemek Gideri                         : 2265 TL

Kırtasiye Masrafı                   : 5000 TL

Toplam Masraf                     : 15965 TL

 

·        Yukarıdaki gider derneğimize Boyalıkuş Anaokulunun Bahar Şenliği’nde yaptığı bağış içinden karşılanmıştır.

·        İstanbul – Hatay ve Hatay – İstanbul havayolu ulaşımı Uludağ Enerji A.Ş. tarafından karşılanmıştır.



 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder